• LADIES

  afdeling AXA

 • LADIES

  afdeling AXA

 • LADIES

  afdeling AXA

 • LADIES

  afdeling AXA

 • LADIES

  afdeling AXA

l6De AXA Ladies groep biedt vrouwen van alle leeftijden de mogelijkheid om op een gezellige, sportieve en fanatieke manier te trainen en om elkaar te motiveren en stimuleren naar mooie uitdagingen, zoals toertochten, cyclo's of competities van bijvoorbeeld vrouwenwielrennen.nl.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contacten met Karin van Beek via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Word lid van onze FB Groep!
Valleirenners Ladies heeft een eigen (besloten) facebookgroep (klik hieronder op het FB icoontje). Op deze manier houden we elkaar op de hoogte, spreken we af voor extra trainingen en delen we leuke en interessante wielren weetjes!

facebook

l2

Van april tot oktober is donderdagavond onze 'ladies trainingsavond'. We hebben 2 groepen zodat je op eigen niveau kunt fietsen. De A-groep is voor dames die van snelheid en klimmetjes houden. De B-groep is voor dames die het wat rustiger aan willen doen en/of nog niet veel fietservaring hebben. Op dinsdagavond trainen de meeste dames mee met de AXA-mannen. Er zijn 3-4 groepen zodat je ook dan op je eigen niveau kunt fietsen. 

We organiseren 1 a 2 clinics per seizoen waarbij we aandacht besteden aan rijden van bochten, waaierrijden, traptechniek, klimmen, trainen met hartslag of voeding.

In het najaar en de winter gaat iedereen haar eigen gang: trainen op de AXA wielerbaan, mtb-en of zelf een rondje fietsen. In januari en februari zijn er op zaterdag duurtrainingen. Vanaf maart fietsen we NTFU-toertochten/ klassiekers en/ of doen we mee met (club) competities.

l6

De ladies trainingen vinden plaats op donderdagavond (start: donderdag 31 maart 2016 - september). Ook op dinsdagavond trainen we, maar dan samen met de AXA-mannen. We vertrekken om uiterlijk 19.00 uur bij het AXA Clubhuis aan Waardgelder 3 te Veenendaal. De duur van de training ligt tussen de 2 en 2 1/2 uur (afhankelijk van hoe laat het donker is).  We trainen afwisselend: over Utrechtse Heuvelrug, langs dijken en door polders of richting Gelderse Vallei. Het motto is: samen uit, samen thuis! 

Uiteraars spreken we naast deze training ook met elkaar af voor een rondje fietsen of een tocht rijden. We hebben een speciale Facebook groep waar we met elkaar afspreken. 

facebook

l5

Dat is heel divers! De een wil de Amstel Gold Race of een andere klassieker/ toertocht rijden, de ander traint voor een cyclo in het buitenland en weer een ander vindt het heerlijk om eens flink 'diep' te gaan. De overeenkomst is dat iedereen het leuk vindt haar eigen (wieler)prestatie te verbeteren. En we stimuleren en motiveren elkaar hierin! 

Competitie vrouwenwielrennen.nl
De Valleirenners ladies trainingsgroep werkt samen met vrouwenwielrennen.nl. De trainingsgroepen van vrouwenwielrennen.nl organiseren elk jaar een competitie waaraan wij dus mogen deelnemen (tegen kleine vergoeding + KNWU lidmaatschap: 8 Euro per jaar). Onderling zal afgestemd worden wie hier aan mee wil doen. Rijden in AXA Valleirenners kleding is dan verplicht. 

 

 

l1

Het rijden in een ladiesgroep heeft veel voordelen. Het is niet alleen gezellig, maar je zult merken dat je makkelijk een hogere snelheid rijdt, dan wanneer je alleen bent. Ons motto is Samen uit, samen thuis! En dat houdt in dat we ook gewoon op elkaar wachten als het nodig is. 

Om mee te kunnen trainen moet je in ieder geval in het bezit zijn van een racefiets en een helm. Om de groep te kunnen volgen is het zaak dat je al regelmatig gefietst hebt. De ervaring leert dat je toch wel twee keer in de week moet fietsen om goed mee te kunnen trainen. Verder weet je hoe je moet uitklikken, schakelen etc. Zorg dat je fiets in orde is (remmen, derailleurs, banden opgepompt tot 8 bar etc.). Neem tijdens de training een reservebandje en een pompje mee en denk ook aan jezelf (bidon met sportdrank, banaan oid)!

l3

De eerste paar keer kan je op proef meedoen om te kijken of de trainingen zijn wat je zoekt. Daarna vragen we je lid te worden van AXA Valleirenners. De kosten voor lidmaatschap zijn inclusief een NTFU lidmaatschap (fietsschadeverzekering, korting op tochten, FietsSport magazine).

Ook kun je voor een gereduceerd tarief een AXA kledingpakket aanschaffen, gebruik maken van het clubhuis, wielerbaan, overige trainingen et cetera. 

Klik hier voor meer informatie en het aanmeldingsformulier.

Lid worden van AXA?

lid worden

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je geïnteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben vanaf feburauri 2015 een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer