jeugd11

Hou rekening met kleding. Is het warm of koud? Geen katoenen onderkleding, deze houd vocht vast. Maar neem wel een jasje mee voor na de training om enorme afkoeling tegen te gaan.

Tevens is een dun regenjasje (50 cent bij action) een prima onderdeel van standaard uitrusting. krijgen we plots regen kan je snel bescherming aantrekken. Bij eventueel ongeval is dit ook weer een prima hulpmiddel om voor van alles en ngwat in te zetten.

Plak aan de binnenkant van de helm een sticker met naam, adres en telefoonnummer. Als er iets gebeurt kunnen we altijd snel contactgegevens vinden.
Dringend verzoek aan de ouders. Zorg ervoor dat de fiets voor de training in orde is. Alleen met een goed werkende fiets kunnen wij instaan voor veiligheid. Op de website staat een checklist. Aan begin van training ben je van harte welkom bij de trainer als er twijfels zijn.

Bij het mountainbiken staat de veiligheid van de kinderen voorop. Daarom is het belangrijk dat de fiets en helm geen gebreken vertonen. Controleer daarom vooraf aan elke training de fiets en de helm. Bij ernstige gebreken aan fiets of helm kan uw kind, voor zijn of haar eigen veiligheid, helaas niet deelnemen aan de trainingen.

Helm Controle

Geen beschadigingen; Een beschadigde helm mag niet meer worden gebruikt!
Helm strak genoeg om het hoofd. Bandjes los en hoofd voorover; helm moet blijven zitten (binnenwerk afstellen)
Helm horizontaal op het hoofd (vanaf voor en opzij) (bandjes afstellen)
Bandjes sluiten goed aan; helm mag niet afschieten bij een val (bandjes afstellen)

Fiets Controle

Trappers recht en onbeschadigd
Remblokjes niet versleten
Remmen voldoende strak afgesteld: remgrepen kunnen niet tegen stuur gedrukt worden
Banden opgepompt
Banden hebben nog voldoende profiel en zijn niet beschadigd
Wielen zijn recht: geen slagen geen losse of gebroken spaken
Ketting gesmeerd: bij achteruit trappen loopt ie zonder haperen
Schakelwerking ok: zowel achter als voor schakelt ie netjes 1 stapje tegelijk omhoog en omlaag

Mee naar de training

Reserve binnenband (let op de wielmaat en ventielsoort)
MTB vignet heuvelrug (plak m in je helm of op  je fiets)
Naam + Telefoonnummer voor noodgevallen

Lid worden van AXA?

lid worden

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je ge├»nteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer