Facebook: www.facebook.com/exeltrainingsritten 

Sinds jaar en dag een vaste waarde, de Exelse trainingsritten op de drie laatste zondagen van  februari. Heb je serieuze plannen voor het wegseizoen? Rijd dan mee op het mooie rustige parcours rondom het Achterhoekse dorp Exel.

1. De ritten worden gehouden op een parcours van 5,5 km lengte rondom Exel.
2. Er wordt gereden volgens onderstaand schema.

Starttijden; categorieën; 10 febr. 17 febr. 24 febr.

09.30 uur elite / belofte 77 km 93,5 km 110 km
09.33 uur junioren 55 km 60,5 km 66 km
09.36 uur elite & amateur vrouwen 55 km 60,5 km 66 km
11.30 uur amateurs / sportklasse 44 km 49,5 km 55 km
11.32 uur masters 38.5 km 44 km 49,5 km
11.33 uur nieuwelingen / junioren dam. 27.5 km 33 km 38,5 km
11.33 uur nieuwelingen 27.5 km 33 km 38,5 km

3. Er wordt exact om 09.30 uur gestart. Mogelijk zijn de starttijden na 11.30 enkele minuten eerder of later.

4. Het verschuldigde inschrijfgeld bedraagt per deelnemer per rit: Junioren en nieuwelingen 4 euro. Overige categorieën 5 euro. Starten is alleen mogelijk met een geldige KNWU Licentie of Clubcard.  Als je licentie nog in aanvraag is graag een bewijs hiervan meenemen.

5. De permanence is gevestigd in cafe/restaurant “de Mölle”, Oude Lochemseweg 4 in Exel. Hier is ook de inschrijving en het afhalen van de rugnummers.

6. Voor meer informatie: facebook: www.facebook.com/exeltrainingsritten, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon: 06-13365902 (alleen op wedstrijddagen)

7. Organisatie LWC de Paaschberg, Lochem

axa competitie

De AXA Valleirenners organiseert in de maand maart een competitie over vier wedstrijden voor alle wedstrijd-, toer- en trainingsleden van de AXA Valleirenners. De competitie zal verreden worden op het verlichte AXA Valleirenners parkoers. 

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Competitiedata:
Dinsdag 5, 12, 19, 26 maart.

Indeling categorieën:
A Groep: Junioren, Sportklasse, Amateurs, Belofte m/v, Elite m/v
B Groep: Nieuwelingen man/vrouw , Junioren Dames, Amateur Dames, toerleden

AXA toerleden of beginnende wedstrijdrenners worden ingedeeld in de A of B groep door de competitie coördinatoren in overleg met de renner.

Duur van de wedstrijd:
A Groep: ca. 75 minuten B Groep: ca. 60 minuten

Puntentelling:
De drie beste resultaten tellen mee voor de einduitslag van de competitie. Bij gelijke stand telt de uitslag van de laatste competitie wedstrijd.

De nummers 1 t/m 5 krijgen respectievelijk de volgende punten: 12, 10, 8, 6, en 4 punten. Alle overige deelnemers krijgen 2 punten voor deelname. Alleen de eerste 5 renners worden genoteerd in de uitslag. De overige renners worden opgenomen in de uitslag zonder specifieke behaalde plaats.

Tussensprint
De organisatie beslist of we op de avond een tussensprint doen de nummers 1 t/m 3 krijgen respectievelijk 3, 2 en 1 punt.

Inschrijven & Prijzen:
Inschrijving kan vanaf 19.30 uur. Om omstreeks 19.45 uur kan er op het parkoers worden in gefietst.
Het betreden van het parkoers mag uitsluitend nadat de jeugdtrainer het parcours heeft vrijgegeven of door de competitie coördinatoren, dit vanwege de veiligheid dat er geen jeugdrenners meer op het parcours zijn
Prijzen er zal gestreden worden om de eer en een mooie bos bloemen voor de eindwinnaars en vermelding op de website( mogelijk dat er prijsjes beschikbaar worden gesteld )

Lekke band of defect:
Bij een lekke band of ander defect, kan tot 15 minuten voor de finish bij de jury worden gevraagd voor herstel, zonder hierbij achterstand op te lopen. Er mag weer aangesloten worden in het peloton of op aangeven van de jury in de kopgroep als men daar voor bepaalde tijd deel van heeft uitgemaakt.

Vrijwilligers:
Voor deze competitie avonden worden nog vrijwilligers gezocht om te helpen bij het jureren. Aanmelden kan via de coördinatoren van de competitie.

Competitie open voor andere renners:
De competitie zal worden opengesteld voor alle nieuwelingen en junioren m/v van het District Midden Nederland, leden van de triatlon vereniging VZC E&P en de renners van het Dutch Food Valley Cycling Team.

Competitie coördinatoren
Henny Vink Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bas Ter Laak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zondag 3 februari Stadion / Volharding De Nedereindse Berg
zondag 10 februari Stadion / Volharding De Nedereindse Berg
zondag 17 februari WV Eemland Sportpark Zielhorst
zondag 24 februari JvR de Batauwers Nieuwe parcours Schaarsdijkweg
zondag 3 maart AXA Valleirenners Wielerparcours Veenendaal
zondag 10 maart JvR de Batauwers Nieuwe parcours Schaarsdijkweg
zondag 17 maart AXA Valleirenners Wielerparcours Veenendaal
zondag 24 maart WV Eemland Sportpark Zielhorst

Categorie Junioren - Nieuwelingen - Elite/belofte - Amateurs - Sportklasse - Dames - Masters 40+ - Masters 50+

Reglement Voorjaarscompetitie 2019

1) Er wordt gereden zonder gebruik van transponder.

2) De wedstrijden zijn voor alle licentie-houders, dus ook basislicentie-houders kunnen meedoen. Renners in bezit van een wedstrijdlicentie dienen deze bij de inschrijftafel in te leveren, deze dient getekend te zijn en geldig voor 2019.

Note voor basislicenties: Aangezien vanaf 2019 de basislicentie niet meer wordt uitgegeven, dienen de renners, die zich met een basislicentie willen inschrijven, rekening te houden met het volgende:
- Men dient de licentie aan te tonen bij de inschrijftafel, dit kan door middel van afbeelding op telefoon of een kopie van de pas op papier. Zonder aantonen van de licentie kan er niet gestart worden.
- Als borg voor het rugnummer, dient men euro 5,- te betalen bij inschrijving (bij voorkeur dit gepast te betalen, zodat bij inlevering van het rugnummer, de teruggave ook makkelijk kan worden terug betaald).

3) Competitie wordt verreden over 8 zondagen, men dient 50% + 1 te hebben deelgenomen om in de einduitslag te worden opgenomen en in aanmerking te komen voor de prijzen.
Bij 8 wedstrijden zijn dit dus 5 deelnames.

4) Alle renners krijgen bij aanvang van iedere wedstrijd 3 punten. Daarnaast krijgen de eerste 10 geklasseerde renners nog extra punten, zijnde nr 1 10 punten, nr 2 9 punten, nr 3 8 punten etc t/m nr 10 die dan nog 1 punt krijgt.

5) Rugnummers dienen zichtbaar voor de juryleden te worden opgespeld.

6) De prijsuitreiking vindt plaats na de wedstrijd op de laatste wedstrijddag en de renners dienen aanwezig te zijn om hun prijzengeld in ontvangst te nemen. Prijzen kunnen niet door andere mensen worden meegenomen.

7) Per wedstrijd is het inschrijfgeld euro 3,00 wat direct bij inschrijving, op de dag zelf, betaald dient te worden.

8) Starttijden om 10.00 uur en 12.00 uur.

9) De indeling 2019 is als volgt:

a) B-klasse om 10.00 uur:
Masters 50+ (1 uur)
Sportklasse (>1 uur)
Nieuwelingen (< 1 uur)
Dames (< 1 uur)

b) A-klasse om 12.00 uur:
Elite / beloften (> 1.15 uur)
Junioren (> 1 uur)
Amateurs (> 1 uur)
Masters 40+ (>1 uur)

10) Indien de aantallen deelnemers gedurende de Voorjaarscompetitie sterk teruglopen. is het mogelijk dat bij de 2 laatste wedstrijden de wedstrijden worden samengevoegd en er nog maar 1 start voor alle categorieën zal plaatsvinden. Deze start is dan om 11.00 uur. Via de website www.knwumidden.nl zal dit tijdig worden bekendgemaakt.

11) Op deze website staan ook eventuele aanpassingen in het wedstrijdschema of andere belangrijke mededelingen. Tevens zullen de klassementen hier getoond worden.

 

Lees hier meer.

Lid worden van AXA?

lid worden

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je geïnteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer