Op zaterdag 2 november 2019 werd in Kwintelooijen de 8e editie van de Nationale Veldrit van Rhenen georganiseerd. 

a. Bekijk hier de uitlslagen op de KNWU website.

b. Er zijn een aantal foto albums gemaakt. Album 1 -  Album 2 (Gerben van Leeuwen)

De veldrit, georganiseerd door de Veenendaalse wielervereniging AXA Valleirenners, is alweer toe aan de achtste editie. Het glooiende Kwintelooijen vormt het decor voor deze wedstrijd. De afgelopen edities leidde dit parcours tot spannende en loodzware wedstrijden, waarbij vorig jaar de start bergop is toegevoegd, wat hem ten opzichte van voorgaande jaren nog zwaarder maakte. Dit jaar zal er weer een parcours wijziging gaan plaatsvinden, waarbij het publiek nog meer zicht heeft op de renners vanuit het middenterrein.

De wedstrijd behoort wederom tot de KNWU Topcompetitie. Binnen de Topcompetitie kunnen de renners in 8 toegewezen wedstrijden, waaronder die van Rhenen, punten krijgen op basis van de uitslag voor een overall Topcompetitie klassement. Daarnaast is de uitslag van de Veldrit ook bepalend voor de podium plaatsen van het Regiokampioenschap Midden, NH en ZH. Renners uit de Districten Midden, NH en ZH, strijden automatisch mee bij deelname aan de 8e nationale Veldrit van Rhenen voor dit Regio Kampioenschap.

Parcours

route veldrit rhenen

Lid worden van AXA?

lid worden

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je ge├»nteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer