Verdeeld over verschillende categorieën namen bijna 300 deelnemers afkomstig uit het hele land deel aan de 6e editie van de Nationale Veldrit van Rhenen, georganiseerd door Wielervereniging AXA Valleirenners. Wat ’s ochtends vroeg een regenachtige herfstdag leek te gaan worden, veranderde tijdens de eerste wedstrijden in een aangename oktoberdag met in de loop van de middag steeds meer zon. Prettige omstandigheden voor het publiek en ook de renners, waarbij Eddy van IJzendoorn tijdens zijn comeback bij de Elite/Beloften de overwinning pakte.

Het ochtendprogramma werd gevuld met de twee grootste categorieën, respectievelijk de Amateurs/Sportklasse en de Masters 40+. Om 11.00 uur werd het startschot voor de eerste wedstrijd gelost, waar het Atse ten Brinke was die na afloop op de hoogste trede van het podium mocht plaatsnemen. Aansluitend volgden de Masters 40+, waar voormalig profwielrenner Erik Dekker een poging deed om net als vorig jaar de winst te pakken. Edwin Raats was hem echter te snel af, Dekker moest genoegen nemen met een tweede plaats.

In het begin van de middag was het de beurt aan de Nieuwelingen-jongens, een minuut later gevolgd door de Elite/Amateur/Junior-vrouwen. Deze wedstrijden werden dus nagenoeg gelijktijdig verreden, taak aan zowel de jury als het publiek om het verloop van beide wedstrijden goed in de gaten te houden. Om beurten sprintten de groepen af, met tweemaal een verdiend podium.
Om 14.00 uur gingen de laatste renners van start, met de Elite/Beloften en een minuut later de Junioren. Deze laatste categorie kende nog twee thuisrijders met Mitchell Vink en Stef ter Laak, waarbij het podium voor Ter Laak net te hoog gegrepen was. Hij moest het doen met een vierde plaats. Bij de Elite/Beloften was het Eddy van IJzendoorn die de overwinning pakte, een mooie wijze om zijn comeback in deze categorie mee te starten. Vorig jaar won hij in het zand van Kwintelooijen nog bij de Amateurs/Sportklasse.

Al deze wedstrijden hadden niet verreden kunnen worden zonder de bijdragen van de sponsoren en de geweldige hulp van de vele vrijwilligers, al dan niet lid van AXA Valleirenners. Waardevol, en daarom ook zeer gewaardeerd!

Lid worden van AXA?

lid worden

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je geïnteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer